Äldre händelser på MIC

Moderna Illusionisters Cirkel

Välkommen!

Här kan du läsa om äldre händelser på vår förening.

Och som du ser så är det mycket roligt, underhållande och lärorikt på våra möten.

Moderna Illusionisters Cirkels månadsmöte den 4 september

 

Det var ett 20-tal MIC:are som hade samlats på Hemgården i Norrköping för att besöka höstens första trollerimöte.

President Martin Nilsson öppnade mötet och gav information om bl.a. att nästa möte är ”Klubbaftonen” den 2 oktober. Den är endast öppen för medlemmar i MIC och anmälan görs till Anders Svensson senaste den 24 september. I övrigt berättade Martin stolt att styrelsen har enligt utlovat gjort en ny och uppdaterad medlemsmatrikel. Vi har nu 62 medlemmar, vilket lovar gott för framtiden.

Dagens första pass handlade om ”att tävla i trolleri” och Andreas Sebring var den som höll i trådarna för det. Han gick igenom vad som krävs för att få vara med och tävla i trolleri och dess regler. Bland annat så måste man vara medlem i en magisk förening. Han gick vidare igenom de olika kategorierna som det tävlas i samt hur många poäng som minst krävs för att erhålla första, andra och tredje pris. Därför kan en ensam tävlande i en kategori komma exempelvis på tredje plats beroende på den erhållna poängen. Därefter tog Andreas upp de olika kategorierna som domarna tittar på och ger poäng. De är teknisk skicklighet, presentation, underhållningsvärde, konstnärligt uttryck, originalitet och magisk atmosfär. Passet avslutades med ett öppet samtal om olika aspekter när man tävlar. Det var ett bra och uppmuntrande samtal.

Efter fikat visade Philip Frondelius från Katrineholm några härliga trick med kort, spongbollar och spelmarker. Focus på det lilla och vips så hade han trollat fram 2 stora flaskor!!! Kul och härlig rutin.

Martin Nilsson hade hand om det andra passet ”känslan för grupptrolleri”. Vi delades in i tre grupper. I den fick alla visa ett enkelt eller vanligt trick på ett neutralt sätt. Därefter fick man ta en lapp där det stod en ”känsla”, exempelvis varm, intressant, tråkigt m.m. Då fick samma person göra samma trick igen men med känslan utifrån lappen. En kul, intressant och nyttig övning där alla får trolla och jobba på ett helt annat sätt än vad man brukar göra.

 

Som avslutning på kvällen berättade Andreas Sebring hur han jobbat och utvecklat egna principer vid tankeläsning. Mycket intressant att se och höra historien bakom alla problem som uppkommer och att du inte gav upp! Grattis Andreas!!

Något som gladde oss var att under kvällen hade vi två juniorer som bara älskar att lära sig mer trolleri. De liksom övriga fick en hel del nytt att tänka på och jobba med.

Mötesanteckningar genom sekreterare Göran Nordfeldt

 

 

 

MIC:s Försommarfest den 20 maj! 2017

Moderna Illusionisters Cirkels försommarfester är en mycket trevlig tradition. I år skedde samlingen lördagen den 20 maj i strålande vårväder vid Sveriges Trollerimuseum (sverigestrollerimuseum.se/) i hantverksbyn i Sandvik, Kolmården. Ett 25–tal medlemmar hade samlats klockan 14.00. De allra flesta beundrade alla de intressanta trollerirekvisitorna från Sveriges Magi-Arkiv m.fl. källor, som fått ett sådant fint hem, allt perfekt arrangerat av Tim Star. Men utanför fanns ju också gott om sittplatser för att prata trolleri med gamla och nya vänner.

 

Så tog vi en liten promenad till en samlingslokal, där en riklig buffé stod uppdukad och klar klockan 15.30. Maten smakade alldeles utmärkt och kaffe och smaskig tårtbit kom som avslutning.

 

Klockan 16.00 började Per Eklund sitt fördrag, som baserade sig på hans nyligen utgivna bok ”Trolleri som konst och kultur”. Vi fick höra mycket av intresse om trollerikonstens början och fortsättning, och Per är en bra föreläsare! Dessutom bjöd han på ett par i sammanhanget väl inpassade trick – bl.a. ett korttrick med åskådare, Astralklockan, Kanini som drar önskade kort, Kravattmysteriet. Allt i egna versioner. Vi fick också ta del av innehållet i den stora lådan Per hittat, som innehåller ett helt trolleriprogram, som använts av okänd svensk trollkarl på 1900-talet början. Fantastiskt fynd! Den timmen försvann fort! Efteråt sålde Per sin bok och även lectures han skrivit, vilka var nya för t.o.m. ”Bibliografi över svensk trollerilitteratur”!

MIC:s månadsmöte den 8 maj 2017

Kvällens två seminariehållare –Sebastien Lönn och Andreas Sebring

Sebastian Lönn och han hade temat ”kort”. Han gick igenom några av sina rutiner och gav oss bakgrunderna till varför han gör vissa rörelser som exempelvis att rätta till glasögonen. Det var intressant att se hur Sebastian byggt upp sina rutiner och hur han tänker utifrån att den ”stora rörelsen täcker den lilla rörelsen”. Vi fick även mängder av instruktioner allt ifrån hur man ska hålla i en kortlek till de olika rörelserna i hans rutiner.

 

Andreas Sebring var den som höll i kvällens andra del som kallades ”trolleritillverkning”. Först gick Andreas igenom hur vi kan använda ”kreativiteten som verktyg” och han gav oss exempel på vad en bra idé är och exempel på dåliga idéer. Som avslutning på den teoretiska delen gick han igenom sex olika nivåer av kreativitet. Där ett är att kopiera och där sex är att utveckla ett nytt koncept. Mycket intressant och lärorikt.

 

Moderna Illusionisters Cirkels månadsmöte den 3 april 2017

Kvällens två seminariehållare – Andreas Sebring och Mr Goran

Andreas visade många prov på hans kunskaper och principer för metallböjningar. Han berättade om att det finns 4 alternativ till att böja metall med tankens kraft. Dessa gick han igenom på ett bra och konstruktivt sätt. Han visade vad varje alternativ har för fördelar respektive nackdelar. Han berättade även om många principer som han själv har utvecklat vidare för att få effekterna att bli bättre, snyggare och renare. Andreas visade att det inte finns några genvägar till att bli duktig i detta ämne utan han visade hur han tränade för att få upp sin ”tanke-styrka”. Ett bra och annorlunda seminarium som blandades på ett smart sätt med skruvar, mynt, glas, spikar och nycklar. Vi som var där fick många fina nycklar för att börja den mentala vandringen med att böja metall!

 

Därefter blev det dags för den andra programpunkten för kvällen och det var ”Barntrolleri” med Mr Goran.

Mr Goran visade en del av hans barnföreställning. Efter showen gick han igenom den och berättade om hans grundläggande tankar, själva upplägget, små detaljer som gör att en show kan öka och minska i intensitet. Vilka problem som kan uppstå och några tips på hur man kan behandla en medhjälpare. Jag tror många fick något att tänka på och säkert någon egen idé hur man kan utveckla sin egen akt.

 

Shin Lim besöker till Moderna Illusionisters Cirkel

___________________________________________________________________________________________________

 

Välkomna till Hemgården 25/3 kl 18:00 Entré 200:-

 

Jon Armstrong har provat lite av varje inom trolleri. Vid 20 års ålder fick han uppdraget att uppträda varje dag på Disney World i Florida, där han stannade i fem år innan han fortsatte sin karriär som huvudattraktion på Caesars Palace i Las Vegas. Han syns ofta på The Magic Castle och han har hunnit med att vara magisk konsult för många TV- och filmproduktioner (däribland för TV-serien "The Mentalist" och för Hollywoodfilmen "Spiderman").

 

Jon Armstrong har hållit seminarier i mer än 30 länder och nu kommer han till Norrköping. Förutom stark och originell magi kommer han att lära ut grepp och tekniker som man inte tror är möjliga att utföra. Jon kommer också att berätta om hur han har arbetat målmedvetet med att bygga upp en karaktär (precis som en skådespelare gör) kring sin personlighet för att maximera åskådarnas totalupplevelse av trolleriet. Missa inte detta, oavsett om du är professionell eller bara trollar för familj och vänner.

 

Välkomna till Hemgården 25/3 kl 18:00 Entré 200:-

2014-06-17

 

Måndagen den 17/6 gästades MIC av Mark Mason som var på ett underhållande skämthumör han bjöd på en två och en halvtimme lång föreläsning med många tips och nya tricks. Seminariet var välbesökt och alla verkade nöjda.

Webbansvarig Tim Star

27/4 - 2015 kl 18:30 på Hemgården i Norrköping.

 

Arsene Lupin är Polens mest kända magiker. Han har haft sin egen TV-show och flera gånger turnerat med en stor show. Han är fingerfärdighet, elegant, sympatisk och ovanligt bra för att hålla en underhållande presentation tillsammans. Nu kommer han till Norrköping med en helt nytt seminarium som enbart behandlar sceneffekter och konst, framför en större publik.

 

Du kommer att se och lära sex kompletta rutiner + två stora illusioner, inklusive hans stora med stolar, som 2003 gav honom en FISM utmärkelse i uppfinningar. Han kommer att komma med användbara tips om användning av musiken till föreställningar och ge sin syn på vilka kläder du bör ha när du uppträder.

 

Pris: 200:- betalas i entrén vid ankomst

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Välkommen till månadsmöte den 4/5 kl 18:30. Kvällens Tema är Sedlar & Mynt, Tim Star kommer även att hålla en workshop i kvällens ämne samt övriga inriktningar.

 

Kom ihåg att alltid ta med er Close Up matta samt kortlek till mötena.

 

Vi har även denna kväll fika till självkostnadspris. Tacksamt är om ni har med kontanter till det.

*************************************************************************************

*******************************************************************************

Det är nu bokat och klart att Shin Lim kommer till Moderna Illusionisters Cirkel i Norrköping den 31 augusti. Detta får ni inte missa! Shin Lim fick som vi alla nu vet delat första pris i kortmagi vid FISM 2015. Så nu har ni chansen att se en världsmästare i kort och en väldigt värdig sådan. Hans stil och magi skiljer sig från alla andras.

 

(texten kommer från magiarkivet.se)